Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Інформаційна довідка про роботу Центру обслуговування платників Баришівсько-Березанської ДПІ ГУ ДПС у Київській області за січень-квітень місяць 2023 року

опубліковано 05 травня 2023 о 16:49

Створення сприятливих умов для платників податків з метою надання якісних адміністративних, консультаційних, інформаційних послуг, впровадження прогресивних методів і форм обслуговування залишаються  одним з пріоритетних напрямків роботи Баришівсько-Березанської ДПІ ГУ ДПС у Київській області.

Працівниками Баришівсько-Березанської ДПІ в Центрі обслуговування платників здійснюється сервісне обслуговування платників податків; реєстрація та ведення обліку платників податків і платників єдиного внеску, об’єктів оподаткування та об’єктів,  пов’язаних з оподаткуванням; формування та ведення Державного реєстру фізичних осіб – платників податків; приймання та комп’ютерна обробка податкової та іншої звітності; проводиться інформаційно - роз’яснювальна робота щодо правильності розрахунку податків та заповнення декларацій; надаються адміністративні послуги.

За період січень-квітень 2023 року фахівцями інспекції надано 1713 адміністративних послуг, при цьому переважна більшість адмінпослуг надана безпосередньо в Центрі обслуговування платників Баришівсько-Березанської ДПІ.

Найбільш популярною серед мешканців м. Березань та Баришівського району – це видача карток платників податків та внесення змін до реєстраційного номера облікової картки платника податків Державного реєстру фізичних осіб – платників податків. Зокрема, в січні – квітні 2023р. громадянам видано 852 карток платників податків та внесено до паспорта громадянина України даних про реєстраційний номер облікової картки платника податків, у тому числі тільки у квітні – 218 карток; 274 громадянам видані відомості з Державного реєстру фізичних осіб - платників податків про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків. 

Також найбільш вагомими  є адміністративні послуги по опрацюванню документів платників єдиного податку. Так, з початку 2023 року опрацьовано 124 заяви про реєстрацію платників єдиного податку, у тому числі у квітні – 29, та видано 203 витягів з реєстру платників єдиного податку, у тому числі у квітні - 40.

Окрім того, спеціалістами ЦОП видано 4 Довідки на підтвердження статусу податкового резидента України.

В січні-квітні 2023 року проведено реєстрацію 43 реєстраторів розрахункових операцій та 92 книг обліку розрахункових операцій.

З початку року суб’єктам господарювання видано 6 витягів з реєстру платників податку на додану вартість.

Крім того, в Центрі обслуговування Баришівсько-Березанської ДПІ постійно надаються консультації з питань використання сервісу ДПС «Електронний кабінет платника». Надається практична допомога щодо подання звітності в електронному вигляді через Електронний кабінет та інші можливості при його використанні. 

Нагадуємо, що Центр обслуговування платників Баришівсько-Березанської  ДПІ працює з понеділка по четвер з 08-00 години до 17-00 години, у п’ятницю з 08-00 години до 15год.45 хв., субота та неділя вихідні. Перерва з 12-00 години до 12 год.45хв.

Інформацію з питань режиму роботи ЦОПу Баришівсько-Березанської  ДПІ та надання адміністративних послуг можна отримати також за телефоном модератора -  (04576)5-40-87.

Звертаємо увагу громадян, що отримати якісні адміністративні  послуги можливо без відвідування податкового органу в онлайн – режимі, використовуючи сервіс «Електронний кабінет платника».

Вхід до Електронного кабінету платника здійснюється за адресою: http://cabinet.tax.gov.ua. 

Баришівсько-Березанська ДПІ