Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Інформаційна довідка про роботу Центру обслуговування платників Баришівсько-Березанської ДПІ ГУ ДПС у Київській області за січень-липень 2023 року

опубліковано 08 серпня 2023 о 15:39

Працівниками Баришівсько-Березанської ДПІ в Центрі обслуговування платників здійснюється сервісне обслуговування платників податків; реєстрація та ведення обліку платників податків і платників єдиного внеску, об’єктів оподаткування та об’єктів,  пов’язаних з оподаткуванням; формування та ведення Державного реєстру фізичних осіб – платників податків; приймання та комп’ютерна обробка податкової та іншої звітності; проводиться інформаційно - роз’яснювальна робота щодо правильності розрахунку податків, МПЗ та заповнення декларацій; надаються адміністративні послуги.

За період січень-липень 2023 року фахівцями інспекції надано 3029 адміністративних послуг, при цьому переважна більшість адмінпослуг надана безпосередньо в Центрі обслуговування платників Баришівсько-Березанської  ДПІ.

Найбільш популярною серед мешканців Баришівської селищної територіальної громади та Березанської міської територіальної громади Броварського району – це видача карток платників податків та внесення змін до реєстраційного номера облікової картки платника податків Державного реєстру фізичних осіб – платників податків. Зокрема, в січні – липні 2023р. громадянам видано 1562 карток платників податків та внесено до паспорта громадянина України даних про реєстраційний номер облікової картки платника податків – 10 відміток про наявність права здійснювати будь-які платежі за серією та номером паспорта, у тому числі тільки у липні – 260 карток та 2 відмітки; 389 громадянам видані відомості з Державного реєстру фізичних осіб - платників податків про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків. 

Також найбільш вагомими  є адміністративні послуги по опрацюванню  документів платників єдиного податку. Так, з початку 2023 року опрацьовано 229 заяв про реєстрацію платників єдиного податку фізичних осіб-підприємців, у тому числі у липні – 39, та видано 429 витягів з реєстру платників єдиного податку, у тому числі у липні - 68.

Окрім того, працівниками ЦОП видано 5 Довідок на підтвердження статусу податкового резидента України.

В січні-липні 2023 року проведено реєстрацію 72 реєстраторів розрахункових операцій, 160 книг обліку розрахункових операцій та 35 розрахункових книжок.

 З початку року суб’єктам господарювання видано 14 витягів з реєстру платників податку на додану вартість.

Працівниками Баришівсько-Березанської ДПІ ГУ ДПС у Київській області постійно проводиться роз’яснювальна робота з питань забезпечення надання електронних сервісних послуг, впровадження податкових новацій та реалізації інших пріоритетних напрямків податкової політики. Надається практична допомога щодо подання звітності в електронному вигляді.

Протягом січня-липня 2023 року було прийнято 10720 звітності від платників податків. В тому числі, в паперовому вигляді (в тому числі на магнітних носіях) – 752; в електронному вигляді – 9968; в електронному вигляді,% - 93,1.

Також перелік адміністративних послуг, які надаються Центрами обслуговування платників Головного управління ДПС у Київській області розміщено на суб-сайті ГУ ДПС у Київській області за посиланням http://kyivobl.tax.gov.ua  у розділі «Діяльність» / «Адміністративні послуги».

Нагадуємо, що Центр обслуговування платників Баришівсько-Березанської  ДПІ працює з понеділка по четвер з 08-00 години до 17-00 години, у п’ятницю з 08-00 години до 15год.45 хв., субота та неділя вихідні. Перерва з 12-00 години до 12 год.45хв.

Інформацію з питань режиму роботи ЦОПу Баришівсько-Березанської ДПІ та надання адміністративних послуг можна отримати також за телефоном модератора -  (04576)5-40-87. Увага!  По технічних причинах тимчасово не працює.

Звертаємо увагу громадян, що отримати якісні адміністративні  послуги можливо без відвідування податкового органу в онлайн – режимі, використовуючи сервіс  «Електронний кабінет платника».

Вхід до Електронного кабінету платника здійснюється за адресою: http://cabinet.tax.gov.ua. 

Баришівсько-Березанська ДПІ