Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Підсумки роботи Центру обслуговування платників Макарівської ДПІ ГУ ДПС у Київській області за січень-серпень 2023 року

опубліковано 13 вересня 2023 о 12:03

Працівники Макарівської ДПІ ГУ ДПС у Київській області здійснюють сервісне обслуговування платників податків; реєстрація та ведення обліку платників податків і платників єдиного внеску, об’єктів оподаткування та об’єктів, пов’язаних з оподаткуванням; формування та ведення Державного реєстру фізичних осіб – платників податків; своєчасне приймання та комп’ютерна обробка податкової та іншої звітності; проводиться інформаційно - роз’яснювальна робота щодо правильності розрахунку податків та заповнення декларацій; надаються адміністративні послуги.

Загальна кількість звернень щодо надання адміністративних послуг за січень-серпень 2023 року становить 2671.

Найбільш запитуваною адміністративною послугою є послуга з видачі картки платника податків, внесення до паспорта громадянина України даних про реєстраційний номер облікової картки платника податків з Державного реєстру фізичних осіб - платників податків. Зокрема, в січні-серпні 2023 року громадянам видано 1291 картка; 281 громадянину видані відомості з Державного реєстру фізичних осіб - платників податків про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків.

Також вагомими є адміністративні послуги по опрацюванню документів платників єдиного податку. Так з початку року зареєстровано 170 платників єдиного податку, видано 362 витяги з реєстру платників єдиного податку.

В січні-серпні 2023 року зареєстровано:

- реєстраторів розрахункових операцій — 91;

- книг обліку розрахункових операцій — 147;

- розрахункових книжок - 63.

За 8 місяців поточного року суб’єктам господарювання видано 35 витягів з реєстру платників податку на додану вартість. 

З початку року до Макарівської ДПІ подано платниками 12850 податкових звітів, в тому числі в електронному вигляді – 12475, що складає 97,1%.

Окрім, адміністративних послуг в ДПІ надаються консультативні та інформаційні послуги щодо діючої системи оподаткування, адміністрування єдиного соціального внеску, нарахування та сплати податків, порядку заповнення податкових декларацій та розрахунків, платіжних документів на перерахування належних податків і зборів до бюджетів, користування електронними сервісами ДПС.

Крім того, в Центрі обслуговування платників працівниками Макарівської ДПІ постійно надаються рекомендації з питань використання сервісу ДПС «Електронний кабінет платника». Надається практична допомога щодо подання звітності в електронному вигляді через Електронний кабінет та інші можливості його використання. Постійно надається практична допомога платникам податків щодо отримання електронного цифрового підпису через онлайн-банкінг «Приват24».

Також в Центрі обслуговування платники мають доступ до мережі Інтернет, що дає їм змогу формувати та передавати звітність в електронному вигляді.

Нагадуємо, що перелік адміністративних послуг, які надаються Центрами обслуговування платників можна переглянути на офіційному порталі Головного управління ДПС у Київській області за посиланням http://kyivobl.tax.gov.ua.

Макарівська ДПІ