Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Фастівській ДПІ проведено засідання «круглого столу» з платниками податків щодо змін у застосуванні РРО/ПРРО

опубліковано 26 вересня 2023 о 12:57

За участі в.о. начальника Фастівської ДПІ ГУ ДПС у Київській області Романа Демченко проведено засідання «круглого столу» з платниками податків, темою обговорення якого стали зміни у застосуванні РРО/ПРРО, внесені Законом України від 30.06.2023 року № 3219-ІХ.

Під час заходу Роман Демченко ознайомив присутніх з вимогами Закону України від 06.07.1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг», зокрема  зі змінами, внесеними Законом України від 30.06.2023 року № 3219-ІХ. 

Проінформував платників податків щодо кола суб’єктів господарювання, які мають право не застосовувати РРО/ПРРО: платники єдиного податку 1 групи, підприємці, які здійснюють роздрібну торгівлю на території села з використанням РК та КОРО, підприємці, які отримують кошти за товари/послуги виключно на розрахунковий рахунок (у форматі ІBAN.

Податківець розповів про переваги застосування програмних реєстраторів розрахункових операцій, а саме:

· можливість використання безкоштовного програмного забезпечення від ДПС;

· необмежений термін використання;

· можливість відправляти фіскальні чеки покупцям в електронному вигляді; 

· швидка реєстрація та встановлення програмного забезпечення безпосередньо з сайту ДПС через електронний кабінет платника;

· автоматичне формування Z-звіту.

Платникам податків наголосили на відновленні відповідальності з 01.10.2023 року за невикористання РРО/ПРРО та порушення порядку здійснення розрахункових операцій для всіх категорій платників, які здійснюють діяльність у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, крім порушень, вчинених на територіях бойових дій та тимчасово окупованих територіях.