Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Важливі зміни в реєстрації РРО та новації законодавства: роз‘яснення від Тетіївської ДПІ під час зустрічі з платниками

опубліковано 06 вересня 2023 о 09:39

У центрі обслуговування платників Тетіївської ДПІ ГУ ДПС у Київській області головний державний інспектор Олексій Чіхіркін провів зустріч з фізичними особами - підприємцями. Під час цього заходу платникам було надано інформацію щодо змін, внесених Законом України від 30 червня 2023 року № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану».

Однією з найважливіших змін, які варто враховувати, є відновлення застосування штрафних санкцій за порушення правил використання реєстраторів розрахункових операцій (РРО) та програмних реєстраторів розрахункових операцій (ПРРО) з 1 жовтня 2023 року.

Також важливо підкреслити, що обов‘язковість використання реєстраторів розрахункових операцій або програмних РРО для платників єдиного податку другої-четвертої групи була введена з 1 січня 2022 року. Суб‘єкти господарювання мають право обирати між класичними РРО та програмними РРО, враховуючи свої потреби. Ці важливі зміни спрямовані на забезпечення дотримання правил оподаткування та підвищення ефективності контролю над розрахунковими операціями підприємців.

Залишаємось на зв’язку:
Комунікаційна платформа: kyivobl.ikc@tax.gov.ua
Підписатись на сторінку Фейсбук ГУ ДПС у Київській області https://www.facebook.com/tax.kyiv.oblast

Тетіївська ДПІ