Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податкова інформація для платників Білоцерківщини: актуальні питання застосування РРО/ПРРО та податкової знижки

, опубліковано 06 вересня 2023 о 09:43

Начальниця Білоцерківського відділу податків і зборів з фізичних осіб, а також проведення камеральних перевірок управління оподаткування фізичних осіб ГУ ДПС у Київській області, Ірина Миронець, провела черговий сеанс телефонного зв’язку "Гаряча лінія" на тему: "Актуальні питання застосування РРО/ПРРО та сплати МПЗ. Порядок отримання податкової знижки".

Відповідаючи на запитання платників, посадовець інформувала про зміни, внесені до Закону України від 06.07.1995 № 265/95-ВР, за допомогою Закону України від 30.06.2023 № 3219-ІХ. Вона відзначила, що з 1 жовтня 2023 року відновлюється застосування штрафних санкцій за порушення представниками бізнесу використання реєстраторів розрахункових операцій (РРО) та програмних реєстраторів розрахункових операцій (ПРРО). Також було наголошено на застосуванні штрафних санкцій, розмір яких становить 25% вартості проданих товарів/послуг при порушенні, вчиненому вперше, та 50% за кожне наступне порушення у період з 01.08.2023 року до закінчення воєнного стану, але не пізніше ніж до 01.08.2025 року.

Щодо запитань стосовно податкової знижки, було відзначено, що Податковим кодексом України (ПКУ) громадянам надано право скористатись податковою знижкою у поточному році за попередній рік. Порядок отримання податкової знижки визначено статтею 166 ПКУ.

Згідно з нормами пп. 14.1.170 п. 14.1 ст. 14 ПКУ встановлено, що податкова знижка для фізичних осіб, які не є суб’єктами господарювання, – документально підтверджена сума (вартість) витрат платника податку на доходи фізичних осіб (ПДФО) – резидента у зв’язку з придбанням товарів (робіт, послуг) у резидентів – фізичних або юридичних осіб протягом звітного року, на яку дозволяється зменшення його загального річного оподатковуваного доходу, одержаного за наслідками такого звітного року у вигляді заробітної плати, у випадках, визначених ПКУ.

Залишаємось на зв’язку:
Комунікаційна платформа: kyivobl.ikc@tax.gov.ua
Підписатись на сторінку Фейсбук ГУ ДПС у Київській області https://www.facebook.com/tax.kyiv.oblast

Білоцерківський відділ податків і зборів з фізичних осіб та
проведення камеральних перевірок