Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Фахівці Фастівської ДПІ відвідали торгівельний центр м.Фастів, де роз’яснювали суб’єктам господарювання зміни законодавства у сфері застосування РРО/ПРРО

опубліковано 02 жовтня 2023 о 10:57

Фахівці Фастівської ДПІ ГУ ДПС у Київській області відвідали 29.09.2023 року торгівельний центр м.Фастів, де провели ряд зустрічей із суб’єктами господарювання щодо змін законодавства у сфері застосування РРО/ПРРО.

Під час заходу в.о. начальника Фастівської ДПІ Роман Демченко та ГДІ відділу податкових сервісів Тетяна Демченко ознайомили фізичних осіб-підприємців із змінами, внесеними Законом України від 30.06.2023 року № 3219-ІХ до Закону України від 06.07.1995 року №265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг». 

Податківці роз’яснили обов’язок застосування РРО/ПРРО під час здійснення розрахункових операцій для всіх суб’єктів господарювання, крім ФОП-платників єдиного податку 1 групи, платників податків які здійснюють роздрібну торгівлю на території села з використанням РК та КОРО, а також суб’єктів господарювання, які отримують кошти за товари/послуги виключно на розрахунковий рахунок (в форматі ІBAN), незалежно від способу оплати покупцем/отримувачем послуг.

Платникам податків довели про переваги застосування програмних реєстраторів розрахункових операцій, серед яких: можливість використання безкоштовного програмного забезпечення від ДПС; необмежений термін використання; можливість відправляти фіскальні чеки покупцям в електронному вигляді; швидка реєстрація та встановлення програмного забезпечення безпосередньо на сайті ДПС; автоматичне формування Z-звіту.

Крім того податківці наголосили на поновленні відповідальності за незастосування РРО/ПРРО або порушення порядку здійснення розрахункових операцій для всіх категорій платників, які здійснюють діяльність у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг з 01.10.2023 року.

В ході спілкування, суб’єктам господарювання вручено пам’ятки щодо особливостей застосування РРО/ПРРО.

Залишаємось на зв’язку: 
Комунікаційна платформа: kyivobl.ikc@tax.gov.ua
Підписатись на сторінку Фейсбук ГУ ДПС у Київській області https://www.facebook.com/tax.kyiv.oblast