Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Зустріч податківців з представником Управління фінансів Іванківської селищної ради

опубліковано 16 листопада 2023 о 08:38

У Іванківсько-Поліській ДПІ відбулася зустріч начальниці Ірини Гордієнко з начальником відділу доходів Управління фінансів Іванківської селищної ради Наталією Кушніренко на тему: «Порядок оподаткування податком на доходи фізичних осіб і військовим збором доходу у вигляді благодійної допомоги, яка виплачується внутрішньо переміщеним особам. Новації податкового законодавства щодо застосування та використання РРО/ПРРО».

Під час зустрічі співрозмовники обговорювали новації податкового законодавства відповідно прийнятого Закону України від 30 червня 2023 року № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану», в частині обов’язковості застосування та використання РРО/ПРРО всіма суб’єктами підприємницької діяльності у сфері готівкових розрахунків.

Окремо, Ірина Гордієнко інформувала присутніх про порядок оподаткування благодійної допомоги наданої внутрішньо переміщеним особам, акцентуючи увагу, на тому, що фізичним особам, які мешкають на території бойових дій, та/або вимушено покинули місце проживання, ПДФО не оподатковується.

Залишаємось на зв’язку:
Контакти гарячих ліній https://kyivobl.tax.gov.ua/kontakti/
Комунікаційна платформа: kyivobl.ikc@tax.gov.ua
Підписатись на сторінку Фейсбук ГУ ДПС у Київській області https://www.facebook.com/tax.kyiv.oblast
Приєднатись до офіційного каналу ДПС у Телеграм: t.me/tax_gov_ua
Повідомити про порушення податкового законодавства можна за допомогою чат-бота «StopViolationBot»

Іванківсько-Поліська ДПІ