Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Тетіївська ДПІ: декларування доходів отриманих протягом 2023 року

, опубліковано 06 лютого 2024 о 15:40

На нещодавній зустрічі з платниками податків у Тетіївській ДПІ, Олексій Чіхіркін детально ознайомив присутніх з електронними сервісами ДПС України та їх застосуванням при декларуванні доходів. Особливу увагу він приділив можливостям мобільного застосунку «Моя податкова».

Застосунок «Моя податкова» - простий і зручний інструмент для отримання електронних сервісів податкової служби для громадян, а також сплати податків з використанням платіжних систем.

В рамках зустрічі було розглянуто порядок декларування доходів та висвітлено важливі аспекти, які зобов'язують платників самостійно розраховувати суму податку (збору).

Крім того, було наголошено на випадках, коли подання податкової декларації вважається виконаним, і сама декларація не подається. Це стосується платників, які отримали:

- доходи, у тому числі іноземні доходи, які згідно з Кодексом не включаються до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу;

- доходи виключно від податкових агентів незалежно від виду та розміру нарахованого (виплаченого, наданого) доходу;

- доходи від операцій продажу (обміну) майна, дарування, дохід від яких відповідно до Кодексу не оподатковується, оподатковується за нульовою ставкою та/або з яких при нотаріальному посвідченні договорів, за якими був сплачений податок відповідно до цього розділу;

- доходи у вигляді об'єктів спадщини, які відповідно до цього розділу оподатковуються за нульовою ставкою податку та/або з яких сплачено податок відповідно до п. 174.3 ст. 174 Кодексу.

Залишаємось на зв’язку:
Комунікаційна платформа:
kyivobl.ikc@tax.gov.ua
Підписатись на сторінку Фейсбук ГУ ДПС у Київській області
https://www.facebook.com/tax.kyiv.oblast