Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

"Круглий стіл" з органами місцевого самоврядування та орендодавцями торгівельних площ в Переяславській ДПІ

, опубліковано 09 лютого 2024 о 15:46

В Переяславській ДПІ відбувся «круглий стіл» за участі начальника ДПІ Олесі Хмельницької з представниками органів місцевого самоврядування, орендодавцями торгівельних площ та адміністраціями ринків Переяславщини, з метою обговорення взаємодії та спільних заходів, направлених на виявлення фактів здійснення фізичними особами господарської діяльності без державної реєстрації суб’єктом підприємницької діяльності та без оподаткування одержаних доходів.

Олеся Хмельницька акцентувала увагу на тому, що згідно зі ст. 42 Господарського кодексу України, підприємництво як вид господарської діяльності – це самостійна, ініціативна, систематична, на власний ризик господарська діяльність, що здійснюється суб’єктами господарювання (підприємцями) з метою досягнення економічних і соціальних результатів та одержання прибутку.

Відсутність державної реєстрації призводить до притягнення відповідних посадових осіб до адміністративної (ст. 164 Кодексу України про адміністративні правопорушення) та, в певних випадках, до кримінальної (ст. 201 Кримінального кодексу України) відповідальності.

Під час проведення «круглого столу» обговорили питання необхідності недопущення укладення договорів оренди юридичними та фізичними особами- орендодавцями торгових площ з суб’єктами господарювання без державної реєстрації.

Результатом «круглого столу» стало прийняте рішення щодо проведення інвентаризації укладених договорів оренди торгових місць з платниками податків та розірвання договорів з суб’єктами господарювання без державної реєстрації.

Залишаємось на зв’язку:
Комунікаційна платформа:
kyivobl.ikc@tax.gov.ua
Підписатись на сторінку Фейсбук ГУ ДПС у Київській області
https://www.facebook.com/tax.kyiv.oblast