Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Поліссі податківці зустрічалися з представниками територіальної громади

, опубліковано 13 лютого 2024 о 09:52

Очільниця Іванківсько-Поліської ДПІ Ірина Гордієнко провела робочу зустріч з заступником Поліської територіальної громади Тетяною Недашківською на тему: « Електронні сервіси ДПС України. Актуальні питання застосування податкового законодавства з питань оподаткування та сплати місцевих податків та зборів у 2024 році. Особливості щорічної кампанії «Декларування громадян – 2024».

Під час зустрічі податківець поінформувала співрозмовницю про розпочату кампанію декларування доходів громадян, отриманих у 2023 році, зупинившись на тих доходах громадян, які підлягають обов’язковому декларуванню, наголошуючи, що податкову декларацію про доходи за минулий рік за новою формою зобов’язані заповнити і подати фізичні особи до 1 травня 2024 року, ознайомила з правом платників на отримання податкової знижки за певні види витрат, рекомендуючи до використання можливості подання податкової декларації в електронному вигляді, за допомогою сервісу ДПС «Електронний кабінет платника» та нового сервісу безкоштовний мобільний застосунок «Моя податкова».

Крім того, співрозмовники обговорили резерви наповнення місцевих бюджетів, покращення ефективності роботи місцевих торгівельних місць, а саме недопущення укладення договорів оренди юридичними та фізичними особами- орендодавцями торгових площ з суб’єктами господарювання без державної реєстрації, адже здійснення господарської діяльності без державної реєстрації суб’єкта господарювання це не лише втрати бюджету, а й створення соціальної несправедливості.

Залишаємось на зв’язку:
Комунікаційна платформа:
kyivobl.ikc@tax.gov.ua
Підписатись на сторінку Фейсбук ГУ ДПС у Київській області
https://www.facebook.com/tax.kyiv.oblast