Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Практикум щодо правильності подання декларації про майновий стан і доходи в Згурівці

, опубліковано 15 лютого 2024 о 15:47

З початком кампанії декларування доходів громадян, отриманих у 2023 році, широко проводиться інформаційна робота щодо необхідності декларування та особливостей подачі декларації про майновий стан та доходи.   

Так, в Згурівській ДПІ було проведено практикум для громадян за участі ГДІ податкової Алли Івченко.

Під час практикуму фахівець податкової надала практичну допомогу в заповнення та подачі в електронному вигляді вищевказаної декларації.

Крім того, Алла Івченко поінформувала платника щодо граничних строків подання податкової декларації про майновий стан і доходи:

- фізичні особи – підприємці (крім осіб, що обрали спрощену систему оподаткування), фізичні особи, які здійснюють незалежну професійну діяльність,  та громадяни – подають декларацію до 01 травня року, наступного за звітним;

(Якщо останній день строку подання податкової декларації припадає на вихідний або святковий день, то останнім днем строку вважається операційний (банківський) день, що настає за вихідним або святковим днем (п. 49.20 ст. 49 Податкового кодексу України )).

- фізичні особи – підприємці (крім осіб, що обрали спрощену систему оподаткування) у разі припинення підприємницької діяльності – подають декларацію протягом 20 календарних днів місяця наступного за календарним місяцем, в якому проведено державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності фізичної особи – підприємця за її рішенням.

- резиденти, які виїжджають за кордон на постійне місце проживання, – подають декларацію не пізніше 60 календарних днів, що передують виїзду;

- фізичні особи, у яких є право на податкову знижку, – до 31 грудня (включно) року, наступного за звітним.

Залишаємось на зв’язку: 
Комунікаційна платформа:
kyivobl.ikc@tax.gov.ua
Підписатись на сторінку Фейсбук ГУ ДПС у Київській області
https://www.facebook.com/tax.kyiv.oblast