Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

"Гаряча лінія" на Макарівщині з питань декларування доходів громадян, застосування РРО/ПРРО та електронні сервіси ДПС

, опубліковано 25 березня 2024 о 16:26

Нещодавно в Макарівській ДПІ ГУ ДПС у Київській області відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» з питань щорічної кампанії декларування доходів громадян, застосування електронних сервісів ДПС та використання РРО/ПРРО. На запитання  відповідала начальник ДПІ Лілія Джига 

Під час спілкування Лілія Джига розповіла про можливості подання декларації без відвідування податкової інспекції, в режимі онлайн, про спрощення процедури декларування доходів громадянами через електронний сервіс «Передзаповнення декларації про майновий стан і доходи» розділу «ЕК для громадян» в Електронному кабінеті на вебпорталі ДПС. За допомогою цього сервісу можна заповнити декларацію та надіслати її до контролюючого органу в електронному вигляді. Для декларантів, які використовують право на податкову знижку, є можливість додавання копій первинних документів. 

Фахівець звернула увагу, що для подання декларації громадяни також можуть скористатися мобільним застосунком «Моя податкова». Для роботи з цими сервісами необхідно мати електронний ключ, який кожен бажаючий може отримати у будь-якому Акредитованому центрі сертифікації ключів, у тому числі самостійно за допомогою Інтернет-банкінгу.

Також посадовець акцентувала увагу на необхідності реєстрації та використанні РРО/ПРРО фізособами-підприємцями, які здійснюють свою діяльність у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг. Вона наголосила, що суб’єкти господарювання, які здійснюють розрахункові операції, зобов’язані їх проводити на повну суму покупки (надання послуги) через реєстратори розрахункових операцій. Не зобов’язані застосовувати РРО суб’єкти господарювання, які отримають кошти виключно на поточний рахунок за реквізитами (IBAN) та платники єдиного податку 1 групи. 

Кожному платнику, який зателефонував на «гарячу лінію», було надано повну та вичерпну відповідь.

Залишаємось на зв’язку: 
Комунікаційна платформа:
kyivobl.ikc@tax.gov.ua
Підписатись на сторінку Фейсбук ГУ ДПС у Київській області
https://www.facebook.com/tax.kyiv.oblast