Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Онлайн-зустріч податківців з громадянами Білоцерківщини

, опубліковано 12 квітня 2024 о 16:52

В рамках інформаційно-роз’яснювальної кампанії Леся Кравченко, виконуюча обов’язки начальника Білоцерківського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок управління оподаткування фізичних осіб ГУ ДПС у Київській області, провела онлайн-зустріч з фізичними особами Білоцерківщини.

Під час зустрічі було обговорено порядок нарахування та сплати податку на землю, а також основні види доходів, які підлягають обов’язковому декларуванню.

Земельний податок є обов’язковим платежем, що справляється з власників земельних ділянок та земельних часток (паїв), а також постійних землекористувачів. 

Платник земельного податку може звернутися до контролюючого органу за своїм місцем реєстрації або за місцем знаходження земельних ділянок, для проведення звірки даних щодо: розміру площ та кількості земельних ділянок, земельних часток (паїв), що перебувають у власності або користуванні платника податку; права на користування пільгою зі сплати податку з урахуванням положень пп. 281.4 і 281.5 ст. 281 ПКУ, розміру ставки земельного податку, а також нарахованої суми плати за землю.

Також, присутні були ознайомлені з основними видами доходів, які підлягають обов’язковому декларуванню. Громадяни зобов’язані задекларувати та сплатити належну суму податку з доходу отриманого протягом звітного року (2023), який підлягає оподаткуванню, але з якого не було утримано та сплачено податок. 

Залишаємось на зв’язку:
Комунікаційна платформа: kyivobl.ikc@tax.gov.ua 
Підписатись на сторінку Фейсбук ГУ ДПС у Київській області
https://www.facebook.com/tax.kyiv.oblast