Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

"Круглий стіл" на Макарівщині

, опубліковано 23 травня 2024 о 17:41

Нещодавно начальником Макарівської ДПІ ГУ ДПС у Київській області Лілею Джигою був проведений «круглий стіл» з платниками податків на тему: «Податкова знижка. Електронні сервіси та листування с платниками податків через Електронний кабінет».

Під час зустрічі начальник інспекції докладно поінформувала присутніх про новації податкового законодавства, які набрали чинності з 1 січня 2024 року, зокрема, звернула увагу на проведенні кампанії декларування громадян щодо права на отримання податкової знижки. Нагадала, що подати декларацію про майновий стан і доходи  для отримання податкової знижки  громадяни можуть до 31 грудня поточного року. Також посадовець наголосила, що з 01.01.2024 року діє нова форма податкової декларації та інструкція щодо її заповнення. 

Лілія Джига зазначила, що Декларацію про майновий стан і доходи можна подати в електронному вигляді через Електронний кабінет (cabinet.tax.gov.ua) у розділі «ЕК для громадян» – «Податкова декларація про майновий стан і доходи». Посадовець наголосила, що Електронний кабінет – це найбільш популярний, захищений та безпечний електронний сервіс податкової служби. Та звернула увагу, що для подання звітів в електронному вигляді, перш за все, необхідно отримати електронний цифровий підпис для авторизації в сервісі. 

В ході спілкування начальник інспекції надала роз’яснення платникам, як саме проходить процес електронного звітування, за допомогою яких програм формуються, підписуються та відправляються звіти. Також було наголошено, що за допомогою сервісу «Електронний кабінет платника» можна подавати звітність та сплачувати податки та зауважено, що в приватній частині «Електронного кабінету» авторизовані платники мають можливість дистанційної роботи в режимі онлайн, зокрема подання та перегляду поданої звітності, перевірки стану розрахунків з бюджетом, сплатити податки та збори, зареєструвати програмний РРО тощо. 

Окрім того Лілія Джига звернула увагу, що при виникненні у громадян питань щодо заповнення чи оформлення податкової звітності завжди можна отримати консультацію телефоном або завітати до Центру обслуговування платників Макарівської ДПІ.

Залишаємось на зв’язку:
Комунікаційна платформа: kyivobl.ikc@tax.gov.ua 
Підписатись на сторінку Фейсбук ГУ ДПС у Київській області
https://www.facebook.com/tax.kyiv.oblast