Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Білоцерківщина: Податківці навчають платників подавати майнову декларацію в електронному вигляді

, опубліковано 28 травня 2024 о 12:53

Щоб надати платникам податків необхідні навички та знання щодо подання декларації про майновий стан і доходи в електронному вигляді, фахівці Білоцерківської державної податкової інспекції організували практичне навчання з використання електронних сервісів ДПС. Зокрема продемонстрували алгоритм створення та відправлення до податкового органу податкової декларації про отримання податкової знижки за навчання.

Детально зупинилися на витратах, які дозволено включити до податкової знижки у 2024 році:

· Частина суми процентів, сплачених за користування іпотечним житловим кредитом. Ця сума визначається відповідно до статті 175 Податкового кодексу України.

· Сума коштів або вартість майна, перерахованих (переданих) платником податку у вигляді пожертвувань або благодійних внесків неприбутковим організаціям. Розмір такої допомоги не може перевищувати 4% від загального оподатковуваного доходу платника податку за звітний рік.

· Сума коштів, сплачених платником податку на користь вітчизняних закладів освіти для компенсації вартості здобуття освіти. Це стосується навчання самого платника податку, членів його сім'ї першого ступеня споріднення, а також осіб, над якими він/вона має опіку/піклування.

· Сума коштів, сплачених платником податку на користь закладів охорони здоров'я для компенсації вартості платних послуг з лікування. Це стосується лікування самого платника податку, членів його сім'ї першого ступеня споріднення, а також осіб, над якими він/вона має опіку/піклування. До таких витрат також належать витрати на придбання ліків, протезно-ортопедичних пристосувань, тощо.

· Сума витрат платника податку на сплату страхових платежів (страхових внесків, страхових премій) та пенсійних внесків. Ці витрати не повинні перевищувати суму, визначену в підпункті 169.4.1 пункту 169.4 статті 169 Податкового кодексу України.

· Сума коштів, сплачених платником податку у зв'язку із переобладнанням транспортного засобу на використання альтернативних видів палива (біоетанол, біодизель, скраплений газ, тощо).

· Витрати на будівництво (придбання) доступного житла. Це стосується витрат на будівництво/придбання житла, визначеного законодавством, а також витрат на погашення пільгового іпотечного кредиту, взятого на такі цілі.

· Витрати на оренду житла для внутрішньо переміщених осіб. Ця пільгова норма діє лише за умови, що ВПО та члени його/її сім'ї першого ступеня споріднення не мають іншого житла на підконтрольній Україні території, а також не отримують бюджетних виплат на покриття витрат на проживання. Розмір такої знижки не може перевищувати 30 мінімальних заробітних плат, встановлених на 1 січня звітного року.

· Витрати на придбання акцій компаній-резидентів Дія Сіті. Ця пільгова норма діє лише за умови, що акції були придбані до того, як компанія отримала статус резидента Дія Сіті, або протягом періоду, коли вона відповідала вимогам, встановленим законодавством.

Залишаємось на зв’язку:
Комунікаційна платформа: kyivobl.ikc@tax.gov.ua 
Підписатись на сторінку Фейсбук ГУ ДПС у Київській області
https://www.facebook.com/tax.kyiv.oblast