Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Семінар на Білоцерківщині: Про право на податкову знижку та легалізацію найманої праці

опубліковано 17 червня 2024 о 09:40

Фахівці Білоцерківської державної податкової інспекції провели семінар, де учасники ознайомилися з алгоритмом створення та надсилання податкової декларації про отримання податкової знижки за допомогою Електронного кабінету платника.

Під час заходу податківці наголосили, що право на податкову знижку можна використати за наслідками звітного 2023 року. Якщо платник не скористався цим правом до кінця податкового року, наступного за звітним, це право не переноситься на наступні роки (пункт 166.4.3 статті 166 ПКУ).

Декларація за звітний 2023 рік має бути подана до 31 грудня 2024 року включно.

Окремо фахівці Білоцерківської ДПІ підкреслили, що використання незадекларованої найманої праці має негативні наслідки як для працівників, так і для роботодавців. Працівник без офіційного оформлення на роботу позбавляє себе гарантованого державою розміру заробітної плати, виплат своєчасно та не нижче мінімальної заробітної плати, офіційної відпустки, відпустки по догляду за дитиною, виплат у зв’язку з тимчасовою непрацездатністю, допомоги у разі нещасного випадку під час виробничого процесу та соціального страхування.

Залишаємось на зв’язку:
Комунікаційна платформа: kyivobl.ikc@tax.gov.ua
Підписатись на сторінку Фейсбук ГУ ДПС у Київській області https://www.facebook.com/tax.kyiv.oblast

Білоцерківська ДПІ