Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Онлайн-зустріч із фізичними особами Білоцерківщини: електронні сервіси, податкова знижка та оформлення трудових відносин

опубліковано 18 червня 2024 о 10:14

Нещодавно Наталія Коновал, начальниця Білоцерківської ДПІ ГУ ДПС у Київській області, провела онлайн-зустріч із представниками бізнесу. Темою заходу стала популяризація електронних сервісів ДПС, зокрема безкоштовного мобільного застосунку "Моя податкова", порядок подання декларації про майновий стан і доходи в електронному вигляді, а також переваги оформлення трудових відносин.

На початку зустрічі Наталія Коновал наголосила, що право на податкову знижку можна використати за наслідками звітного 2023 року. Декларацію за 2023 рік необхідно подати до 31 грудня 2024 року включно. Якщо платник не скористався правом на податкову знижку до кінця наступного за звітним податкового року, це право не переноситься на наступні роки (пункт 166.4.3 статті 166 ПКУ).

Платники податків можуть обрати зручний для себе спосіб подачі податкової декларації:

- особисто або через уповноважену особу;

- поштою з повідомленням про вручення та описом вкладення, не пізніше ніж за 5 днів до закінчення граничного строку подання;

- засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням вимог законів України "Про електронні документи та електронний документообіг" та "Про електронні довірчі послуги".

Начальниця податкової підкреслила, що можливість створення, редагування, підписання та надсилання податкової звітності засобами електронного зв’язку значно полегшує цей процес. Це можна здійснити в режимі "Введення звітності" приватної частини (особистого кабінету) Електронного кабінету за адресою: https://cabinet.tax.gov.ua або через офіційний вебпортал ДПС.

На завершення Наталія Коновал зазначила, що незадекларована праця шкодить державі та обмежує права працівників. Вона закликала підприємців забезпечити офіційне працевлаштування своїх працівників, щоб уникнути правових наслідків та сприяти фінансовій стабільності країни.

Залишаємось на зв’язку:
Комунікаційна платформа: kyivobl.ikc@tax.gov.ua
Підписатись на сторінку Фейсбук ГУ ДПС у Київській області https://www.facebook.com/tax.kyiv.oblast

Білоцерківська ДПІ