Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Підсумки діяльності за основними напрямками роботи Кагарлицької ДПІ за січень-травень 2024 року

, опубліковано 17 червня 2024 о 12:31

Кагарлицька ДПІ ГУ ДПС у Київській області інформує, що за січень – травень 2024 року Центром обслуговування платників опрацьовано 1612 звернень щодо надання адміністративних послуг.

Найбільш запитуваними є послуги з видачі картки платника податків та внесення до паспорта громадянина України даних про реєстраційний номер облікової картки. Їх отримали 500 фізичних осіб. Надано 436 послуг з видачі відомостей з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків.

Станом на 01 червня 2024 року на податковому обліку перебуває  3310 платників податків, з них 1326 юридичних осіб, 1961 фізичних осіб-підприємців, 23 самозайняті особи (фізичні особи, які провадять незалежну професійну діяльність).

Видано 17 витягів з реєстру платників податку на додану вартість, зареєстровано 65 книг обліку розрахункових операцій, 8 розрахункових книги, 25 реєстраторів розрахункових операцій та 126 програмних реєстраторів розрахункових рахунків.

Крім того, за січень – травень  2024 року зареєстровано 162 платника єдиного податку, надано 237 витягів з реєстру платників єдиного податку.

Опрацьовано 4 звернень від фізичних осіб щодо підтвердження статусу податкового резидента України. 

З початку року до Кагарлицької ДПІ подано платниками 8281 податкових звітів, в тому числі в електронному вигляді - 8068 що становить 97,43 %.

Окрім надання адміністративних послуг в ЦОП платникам та громадянам надавалися консультативні та інформаційні послуги щодо нарахованих та сплачених до бюджету податків і зборів під час військового стану, використання програмного забезпечення для подання звітності в електронному вигляді, порядку заповнення податкових декларацій та розрахунків, користування електронними сервісами ДПС.

В залі ЦОП до послуг платників є комп’ютер, який підключений до мережі Інтернет і дає змогу платникам, які отримали електронний цифровий підпис, формувати та передавати звітність в електронному вигляді. Для зручності відвідувачів розміщена тематична друкована продукція, оформлені інформаційні стенди, що містять зразки заповнення декларацій, звітів та заяв.

Щоденно спеціалісти ДПІ надають консультації та практичну допомогу з питань формування звітності та роботи сервісу «Електронний кабінет платника», нового мобільного застосунку «Моя податкова» та інших сервісів.

За звітний період працівниками Кагарлицької ДП проведені заходи, щодо ознайомлення платників зі змінами у податковому законодавстві, а саме:

- «круглий стіл»-3

- Тренінги – 6

- Зустрічі з платниками -  7

- «гарячі лінії» - 6 

За консультаціями з питань надання адміністративних послуг можна звернутись за телефонами (04572) 6-11-60 або безпосередньо до Центру обслуговування платників: м. Кагарлик, пл. Незалежності,1, каб.424 понеділок - четвер з 08 год. 00 хв. до 17 год. 00 хв.; п’ятниця з 08 год. 00 хв. до 15 год. 45 хв.; обідня перерва з 12.00 до 12.45, вихідні дні - субота та неділя.

З переліком адміністративних послуг, які надаються в центрі обслуговування платників Кагарлицької ДПІ ГУ ДПС у Київській області можна ознайомитися на субсайті ГУ ДПС у Київській області в банері «Центри обслуговування платників».

Кагарлицька ДПІ