Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Білоцерківщини ознайомили платників із новаціями у податковому законодавстві, правилами отримання податкової знижки та оформлення трудових відносин

, опубліковано 17 червня 2024 о 17:16

Нещодавно під час онлайн-зустрічі начальниця Білоцерківського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок управління оподаткування фізичних осіб ГУ ДПС у Київській області Леся Кравченко повідомила наступне.

Обчислення суми податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, з об'єкта/об'єктів житлової та/або нежитлової нерухомості, які перебувають у власності фізичних осіб, здійснюється контролюючим органом за місцем податкової адреси (місцем реєстрації) власника такої нерухомості (підпункт 266.7.1ПКУ).

Базовий податковий (звітний) період дорівнює календарному року (підпункт 266.6.1 ПКУ).

Податкове/податкові повідомлення-рішення про сплату податку на нерухомість надсилаються платнику контролюючим органом до 1 липня року, що настає за базовим податковим роком (підпункт 266.7.2 ПКУ). Якщо орган ДПС не надіслав (не вручив) ППР до 1 липня, то фізичні особи звільняються від відповідальності, передбаченої ПКУ за несвоєчасну сплату податкового зобов'язання.

Крім того, Леся Кравченко роз’яснила порядок отримання податкової знижки. Зокрема зазначила, що до податкової знижки включаються фактично здійснені протягом звітного податкового року витрати платника, підтверджені відповідними платіжними та розрахунковими документами. 

Якщо податковий агент утримав, але не перерахував ПДФО до бюджету, то фізична особа не має права на податкову знижку.

Наостанок наголосила, що працівник не може бути допущений до роботи без укладення трудового договору, оформленого наказом чи розпорядженням власника або уповноваженого ним органу, та повідомлення центрального органу виконавчої влади з питань забезпечення формування та реалізації державної політики з адміністрування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування про прийняття працівника на роботу в порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.

Залишаємось на зв’язку:
Комунікаційна платформа: kyivobl.ikc@tax.gov.ua 
Підписатись на сторінку Фейсбук ГУ ДПС у Київській області
https://www.facebook.com/tax.kyiv.oblast