Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

"Гаряча лінія" щодо переваг листування з податковими органами через "Електронний кабінет", застосування електронних сервісів та отримання податкової знижки

, опубліковано 18 липня 2024 о 14:33

Нещодавно за участі в.о. начальника Макарівської ДПІ Олександра Омельченка відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» .

Під час «гарячої лінії» було доведено дозвонювачам, що платники податків, які подають звітність в електронній формі та/або пройшли електронну ідентифікацію онлайн в Електронному кабінеті, можуть здійснювати листування з контролюючими органами в електронній формі з дотриманням вимог законів України «Про електронні документи та електронний документообіг» та «Про електронні довірчі послуги». 

Листування платників податків з органами податкової служби здійснюється дистанційно у режимі реального часу через персоналізований сервіс «Електронний кабінет». 

На сьогодні Електронний кабінет – це найпопулярніший електронний сервіс ДПС. Він забезпечує можливість реалізації платниками податків прав та обов’язків, визначених Податковим Кодексом України (ПК) та нормативно-правовими актами, що прийняті на підставі та на виконання ПК. Зокрема у громадян є можливість звертатися до органів ДПС в електронному вигляді з питань майнових податків (податку на нерухоме майно відмінне від земельної ділянки, земельного податку та транспортного податку). 

Варто пам’ятати про переваги Електронного кабінету: 

· працює за допомогою персональних комп’ютерів та смартфонів; працює цілодобово (в т. ч. у святкові та вихідні дні); 

· отримання інформації відбувається в режимі онлайн, без відвідування Центрів обслуговування платників; 

· без встановлення програмного забезпечення, економія часу. 

Також під час заходу громадяни запитували: за якими витратами можна отримати податкову знижку; яким чином можна отримати податкову знижку громадянину, який знаходиться за межами України; чи існують обмеження на отримання податкової знижки; як отримати податкову знижку за навчання дітей, страхування життя членів сім’ї, за сплату орендної плати за житло внутрішньо переміщеними особами, тощо; які необхідно подати документи разом з податковою декларацією для підтвердження витрат; які є способи подання податкової декларації про майновий стан і доходи на податкову знижку; у який строк можна подати декларацію на знижку, тощо.  

Платники податків, які зателефонували на «гарячу лінію», отримали фахові відповіді на всі запитання, які їх цікавили. 

Залишаємось на зв’язку:
Комунікаційна платформа: kyivobl.ikc@tax.gov.ua 
Підписатись на сторінку Фейсбук ГУ ДПС у Київській області
https://www.facebook.com/tax.kyiv.oblast