Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Інновації у податковій сфері: нові можливості для платників податків Ірпінської громади

опубліковано 14 жовтня 2024 о 11:58

Нещодавно начальниця Ірпінської ДПІ Наталія Стецюк провела онлайн-семінар із платниками податків Ірпінської територіальної громади. Захід був присвячений ключовим новаціям у податковому законодавстві, перспективам Національної стратегії доходів до 2030 року, а також популяризації електронних сервісів Державної податкової служби України.

Наталія Стецюк розповіла про основні аспекти Національної стратегії доходів, яка має на меті стабілізувати та покращити податкову систему України до 2030 року. Основний акцент стратегії робиться на впровадженні інноваційних підходів до адміністрування податків, що дозволить не лише підвищити надходження до бюджету, а й покращити умови для ведення бізнесу.

Окрему увагу було приділено перевагам електронних сервісів ДПС, які дозволяють максимально спростити взаємодію платників з податковими органами. Податківиця пояснила, як працює «Електронний кабінет платника податків», через який можна не тільки подати податкову звітність в електронному вигляді, а й вести онлайн-листування з ДПС, отримувати консультації та доступ до необхідних документів без відвідування податкових інспекцій.

Переваги подання податкової звітності в електронному форматі також не залишилися поза увагою. Семінар викликав жвавий інтерес у платників податків, і після виступу Наталії Стецюк учасники мали змогу поставити питання щодо використання електронних сервісів та отримати практичні поради для покращення ведення бізнесу.

Ірпінська ДПІ