Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Програмні реєстратори розрахункових операцій від ДПС будуть надаватися і обслуговуватися безкоштовно

, опубліковано 31 жовтня 2019 о 15:42

У Головному управлінні ДПС у Київській області звертають увагу суб’єктів  господарювання, які відповідно до Закону України "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг" та інших законів України щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі та послуг» № 128-IX від 20.09.2019 року мають використовувати при здійсненні розрахункових операцій  РРО,  що  відповідно до закону «Контролюючий орган забезпечує безкоштовне програмне рішення для використання суб’єктом господарювання».

Тобто, будь-який продавець зможе завантажити з сайту податкового органу та встановити на свій власний "гаджет" повнофункціональне програмне забезпечення, перетворивши  таким чином власний "гаджет" у касовий апарат. Використання цього загальнодоступного рішення буде безкоштовним для платника - без плати за обслуговування чи «прихованих платежів».

Разом з тим, суб’єкти господарювання можуть скористатися програмними рішеннями й інших розробників, або розробити власне програмне забезпечення.