Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Зміни до антикорупційного законодавства розширили поняття «близьких осіб» та конкретизували поняття «членів сім‘ї» суб‘єктів декларування

, опубліковано 31 жовтня 2019 о 15:39

У  Головному управлінні ДПС у Київській області звертають увагу що змінами,  внесеними до Закону України “Про запобігання корупції” від 14.10.2014 року №1700-УІІ  (далі - Закон 1700), які набрали чинності 18 жовтня 2019 року,  розширено коло близьких осіб та членів сім’ї суб’єктів декларування.

Зокрема,  термін «близькі особи» в Законі 1700 застосовується до племінника і племінниці, а також до батька та матері дружини (чоловіка) сина (дочки).
Для вимог фінансового контролю членами сім’ї суб’єкта декларування тепер вважаються його неповнолітні діти - незалежно від спільного проживання, пов’язаності спільним побутом та наявності взаємних прав та обов’язків.

Нагадаємо, що на коло близьких осіб поширюються обмеження щодо спільної роботи: публічним службовцям заборонено мати таких осіб у прямому підпорядкуванні.

Нові правила декларування та подання повідомлення про суттєві зміни в майновому стані (зміни до статей 46, 52 Закону України “Про запобігання корупції”) набудуть чинності з 1 січня 2020 року.