Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Всеукраїнський тиждень права

, опубліковано 09 грудня 2019 о 12:48

Головне управління ДПС у Київській області у рамках проведення Всеукраїнського тижня права інформує, що початок проведенню такого Всеукраїнського тижня права покладено Указом Президента України від 08.12. 2008 року №1149/2008 «Про Всеукраїнський тиждень права». З того часу Всеукраїнський «Тиждень права» проводиться щороку, при цьому період його проведення включає 10 грудня – всесвітній День прав людини.

Запровадження Всеукраїнського «Тижня права» має на меті сприяння підвищенню рівня правової культури населення та інформованості про конституційні права та обов’язки, можливості їх реалізації і захисту.           Генеральною Асамблеєю ООН  10 грудня 1948 року прийнято Загальну декларацію прав людини, у якій міститься перелік основних прав та свобод  людини.

З 1950 року Генеральною Асамблеєю ООН  запроваджено святкування 10 грудня як День прав людини.

У цей день проводиться  пленарне засідання ООН і всесвітня організація відзначає тих, хто зробив вагомий внесок у захист  прав і свобод людини, а Нобелівський комітет в Осло вручає  цього дня Нобелівську нагороду миру.

Звертаємо увагу, що єдиним у світі міжнародним судом є Європейський суд з прав людини. До Європейського суду будь - яка особа може звернутись зі скаргою на державу стосовно порушення її прав, які охороняються у відповідності з Конвенцією та протоколами до неї.

Права, свободи та обов’язки  людини і громадянина прописані у Конституції України, прийнятій 28 червня 1996 року.