Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Щоб не втратити статус платника єдиного податку, не допускайте виникнення податкового боргу

, опубліковано 15 січня 2020 о 12:29

Головне управління ДПС у Київській області нагадує, що платники єдиного податку зобов’язані перейти на сплату інших податків і зборів, визначених ПКУ у випадку наявності податкового боргу на кожне перше число місяця протягом двох послідовних кварталів – в останній день другого із двох послідовних кварталів.

       Контролюючий орган може анулювати реєстрацію  платником єдиного податку шляхом  виключення з реєстру  платників єдиного податку за своїм рішенням у разі наявності у платника єдиного податку податкового боргу на кожне перше число місяця протягом двох послідовних кварталів (п.п. 3 п. 299.10 ст. 299 ПКУ).

Таке  виключення з реєстру платників єдиного податку здійснюється в останній день календарного місяця, в якому закінчився граничний строк погашення податкового боргу.

Податковий борг –  це сума узгодженого грошового зобов’язання (з урахуванням штрафних санкцій за їх наявності), але не сплаченого платником податків у встановлений ПКУ строк, а також пеня, нарахована на суму такого грошового зобов’язання ( п.п. 14.1.175 п. 14.1 ст. 14 ПКУ).

Погашення податкового боргу – зменшення абсолютного значення суми такого боргу, підтверджене відповідним документом.

Інформацію щодо  наявності податкового боргу  можна з’ясувати на електронних сервісах ДПС України: «Дізнайся більше про свого бізнес-партнера», що розміщений на сайті ДПС за посиланням http://tax.gov.ua/businesspartner,  або в «Електронному кабінеті платника»,вхід до якого здійснюється  за адресоюhttp: //cabinet.tax.gov.ua.

Оновлення інформації на сайті щодо стану розрахунків платника податків з бюджетом ( про наявність заборгованності ) відбувається щоденно, крім вихідних та святкових днів, після проведення розрахунків зведених показників в центральній базі даних за результатами попереднього банківського дня