Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Триває кампанія декларування

, опубліковано 17 квітня 2020 о 12:47

Головне управління ДПС у Київській області нагадує, що платники податку - фізичні особи податкову декларацію про майновий стан і доходи подають у встановлені Податковим Кодексом строки (у 2020 – до 01 липня 2020 року) до контролюючого органу за своєю податковою адресою, тобто, за місцем проживання фізичної особи, за яким вона береться на облік як платник податку в контролюючому органі.

Сплатити  задекларовані податкові зобов’язання потрібно  до 01 жовтня 2020 року.

З метою використання права на податкову знижку декларація подається  по 31 грудня (включно) 2020 року.

Якщо платник податку, який відповідно до чинного законодавства зобов’язаний  або має право  подати річну декларацію,  не проживає  за місцем реєстрації (прописки), то декларація подається до контролюючого органу за податковою адресою, тобто, за місцем реєстрації згідно з паспортними даними.            Фізичні особи, які зняті з реєстрації за однією адресою та не зареєстрована за іншою, повинні подати декларацію до податкового органу за попередньою податковою адресою.

Громадяни можуть подати декларацію в електронному вигляді,  скориставшися сервісом Електронний кабінет, у якому є можливість часткового автоматичного заповнення декларації на підставі облікових даних платника, відомостей щодо нарахованих (виплачених) доходів, наявних в Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків, відомостей з реєстрів  про об’єкти рухомого та нерухомого майна.

Вхід до Електронного кабінету здійснюється за адресою : https://cabinet.tax.gov.ua або через офіційний вебпортал ДПС.

 Для подання декларації в електронному вигляді  потрібно отримати ключі електронного цифрового підпису, які видаються  будь-яким акредитованим центром сертифікації ключів (далі - АЦСК). Перелік АЦСК ДПС з адресами розміщено у відкритій частині Електронного кабінету, який розташовано на офіційному вебсайті ДПС.

Всі новації у податковому законодавстві та основні вимоги застосування норм Податкового кодексу України доступні також на нашій офіційній сторінці у Facebook https://www.facebook.com/tax.kyiv.oblast/