Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Використання програмних реєстраторів розрахункових операцій відтерміновано до 01 серпня

, опубліковано 04 травня 2020 о 14:51

Головне управління ДПС у Київській області інформує, що відповідно до Закону України від 17.03.2020 №533-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникнення і поширення коронавірусної хвороби (COVID-19)» впровадження застосування програмних РРО відтерміновується до 01 серпня 2020.

Також відтерміновується дата розширення застосування РРО для окремих видів діяльності – до 01 січня 2021 року та запровадження обов’язкового використання РРО для всіх платників єдиного податку ІІ-ї – ІV-ї груп - до 01 квітня 2021 року.

З 01 серпня 2020 року запроваджуються програмні РРО, які представляють собою спеціальні безкоштовні програми, призначені для реєстрації розрахункових операцій, які можна встановлювати на будь-який гаджет. Відмінність програмного РРО від звичайного полягає у тому, що у звичайному РРО  фіскалізація відбувається у самому РРО, а у програмному фіскалізація відбувається на фіскальному сервері ДПС.

ДПС уже розроблено безкоштовне програмне рішення для здійснення розрахункових операцій, яке  починаючи  01 січня 2020 року платники тестують під час здійснення розрахункових операцій. Тестове використання програмного  РРО дає можливість ознайомитись з недоліками програмного рішення, проаналізувати ситуацію із покриттям інтернетом та надати зауваження та пропозиції до ДПС з метою  удосконалення та врегулювання проблемних питань, які виникли під час тестування.

Програмне рішення  дає можливість:

- виключно онлайн реєстрації РРО через Електронний кабінет та онлайн передачу (отримання) даних, що забезпечить оперативний контроль за здійсненням розрахунків,

-  замість паперових чеків застосовуватимуться електронні,

- створення Z-звіту в автоматичному режимі, без ризику санкцій за його нестворення,

- можливість працювати в режимі offline (до 36 годин разово та не більше 168 годин протягом календарного місяця), а потім надіслати звіт в ДПС.

Інформаційну підтримку та допомогу у користуванні програмними РРО ДПС надаватиме безкоштовно. Поряд з цим платники податків можуть самостійно розробити свій програмний продукт та використовувати його, або обрати програму іншого виробника за власним вибором.