Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Затверджено Порядок функціонування єдиного рахунку

, опубліковано 04 травня 2020 о 14:53

Головне управління ДПС у Київській області інформує, що 29 квітня 2020 року  Урядом затверджено  Порядок функціонування єдиного рахунку та виконання норм статті 35 прим.1 Податкового кодексу України центральними органами виконавчої  влади.

З 01 січня 2021 року в Україні розпочне функціонування єдиний рахунок для сплати податків і зборів, ЄСВ та інших платежів,  контроль за якими  здійснює Державна податкова служба.

Функціонування єдиного рахунку для сплати податків полягатиме у наступному:

з 01 січня 2021 року у Казначействі на ім’я Державної податкової служби України відкривається єдиний рахунок.

Повідомлення про використання або про відмову від використання єдиного рахунку подається платником податків в електронній формі через електронний кабінет.

Використання єдиного рахунку платником податків розпочинається з дня, наступного за днем подання ним повідомлення про використання єдиного рахунку.

У разі відмови платника податків від використання єдиного рахунку таке використання припиняється починаючи з першого числа місяця наступного календарного року.

Платник податків має право повідомити про використання або про відмову від використання єдиного рахунку один раз протягом календарного року.

ДПС щодня формуватиме реєстри платежів з єдиного рахунку і надсилатиме їх  Казначейству.         

Казначейство, на підставі сформованого ДПС реєстру платежів з єдиного рахунку, перераховуватиме кошти з єдиного рахунку до відповідних бюджетів та фондів. Реєстр платежів буде формуватись відповідно до  черговості сплати, встановленої Законом України  «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо запровадження єдиного рахунку для сплати податків і зборів, єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» від 04.10.2019  №190-ІХ.