Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Малий та середній бізнес Київщини сплатив 809,4 млн грн єдиного податку

, опубліковано 14 травня 2020 о 14:16

За період січень-квітень 2020 року представники малого та середнього підприємництва забезпечили місцевим бюджетам надходження на суму 809,4 млн грн єдиного податку. Попри карантин, що наразі триває, зокрема, й у Київській області, суб’єкти господарювання не збавляють темпи приросту у сплаті податків. Так, порівняно з аналогічним періодом минулого року, до місцевих скарбниць перераховано на 10% більше, що грошовому еквіваленті дорівнює 67,4 млн грн додаткових коштів.

Лідерами у сплаті єдиного податку є підприємці, що ведуть свій бізнес на території Києво-Святошинського управління – 152,7 млн грн, Білоцерківського – 143,2 млн грн та Ірпінського – 115,4 млн грн. 

Найбільші суми єдиного податку, що надійшли від фізосіб-спрощенців, задіяних в оптовій та роздрібній торгівлі, а також ремонті автотранспорту – 161,1 млн грн. на другому місці – сфери інформації та телекомунікації – 158,5 млн грн. Завершує трійку професійна, наукова та технічна діяльність – 84,8 млн грн.

Серед юридичних осіб-платників єдиного податку перше місце обіймає сільське та лісове господарства- 77,2 млн грн. Друге місце за обсягом надходжень – операції з нерухомістю: 15,5 млн грн. Діяльність суб’єктів господарювання у сфері адміністративного та допоміжного обслуговування принесла місцевим бюджетам 14,9 млн грн.

Наразі на території Київської області в податкових органах обліковуються 77378 фізичних осіб та 7657 юридичних осіб-платників єдиного податку.