Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Київщина: платники податків спрямували 6 млрд грн до Державного бюджету

, опубліковано 03 червня 2020 о 12:46

За підсумками 5 місяців поточного року, платники податків пристоличного регіону спрямували до Державного бюджету 6 млрд грн. Такий показник на 14% або 744,2 млн грн більше за минулорічний.

Лідерами у сплаті податків та зборів є суб’єкти  господарювання, які ведуть свою діяльність на територіях  Києво-Святошинського управління –1,2 млрд грн, Бориспільського - 956 млн грн та Білоцерківського управлінь - 820 млн грн.

У розрізі основних платежів найбільшу частку – 48% – обіймає податок на додану вартість. Так, станом на 1 червня 2020 року до Держбюджету надійшло 2,9 млрд грн. Темп приросту до відповідного періоду минулого року становить 23%, що у грошовому вираженні дорівнює 538 млн грн додаткових коштів. 

Підприємства області забезпечили надходження на суму майже 1,3 млрд грн податку на прибуток, що на 10% або 118 млн грн більше за показник аналогічного періоду 2019 року. Зі своїх доходів мешканці регіону сплатили 1,3 млрд грн  податку на доходи фізичних осіб, збільшивши динаміку приросту на 8% або 88 млн грн.  На потреби армії до державної скарбниці спрямовано 352 млн грн, що на 12,1 млн грн більша, порівняно з відповідним періодом минулого року.

Усі новації у податковому законодавстві та основні вимоги застосування норм Податкового кодексу України доступні також на нашій офіційній сторінці у Facebook https://www.facebook.com/tax.kyiv.oblast/