Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Мешканці Київщини задекларували майже 5 мільярдів гривень за підсумками кампанії декларування доходів - 2020

, опубліковано 21 липня 2020 о 12:58

За результатами проведення кампанії декларування громадянами доходів, отриманих у 2019 році, мешканці Київщині подали 11063 декларації, у яких зазначили дохід на загальну суму майже 5 мільярдів гривень.  До самостійної сплати мешканці регіону задекларували 167,4 млн грн ПДФО та 28,5 млн грн військового збору. З цих коштів до бюджету вже надійшло 47,6 млн грн.

Мешканці Київщини з доходом у понад мільйон гривень подали 350 декларацій, зазначивши доходи на суму  3,7  млрд грн. З цієї суми до бюджету прогнозовано надійде 127,3  млн грн ПДФО та  21,7 млн грн військового збору.

Упродовж кампанії декларування вже 3531 громадянин подав податкові декларації про майновий стан і доходи, в яких відобразили право на отримання податкової знижки. Задекларована сума податку на доходи фізичних осіб, яка підлягає поверненню, становить 12,6 млн грн. Найбільша кількість декларацій подана на повернення податкової знижки на навчання.

Нагадуємо, що повернення частини сплаченого податку на доходи фізичних осіб у разі використання права на податкову знижку здійснюється протягом 60 календарних днів після подання декларації громадянином.

 Щодо структури доходів, то більша частка з них – вартість успадкованого чи отриманого у дарунок майна на суму 158,7  млн грн. Такий вид доходу відобразили 694 громадянина.

120,2 млн грн – доходи від операцій з продажу (обміну) об’єктів рухомого та/або нерухомого майна. Всього вказані доходи задекларувало 280 громадян. Крім того,  81 громадянин задекларував інвестиційний прибуток на 9,5 млн. гривень.

Доходи від надання майна в лізинг, оренду, житловий найм на суму 3,5 млн. грн. задекларовано 115 громадянами.

Сплатити податкові зобов’язання, зазначені в декларації, необхідно до 1 жовтня поточного року.