Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Київщині обліковується понад 178 тисяч платників податків, - Олександр Загорський

, опубліковано 17 серпня 2020 о 12:20

Станом на 1 серпня 2020 року на території Київщини обліковується 178713 платників податків. Як повідомив очільник податкової служби області Олександр Загорський, приріст платників до показника січня-липня минулого року становить 4% або 6813 суб’єктів господарювання. Питома вага фізичних осіб-підприємців у загальній кількості складає 57% або 101,9 тисячі, решта 43% або 76,7 тисяч – це юридичні особи.

Зокрема, Загорський зазначив, що з початку року власну справу започаткували 10952 суб’єкта господарювання. При цьому кількість новостворених суб’єктів господарювання наразі перевищує кількість припинених (ліквідованих). Так, за сім місяців  поточного року припинили державну реєстрацію 7394 СГД, що на 2042 менше, аніж у відповідному періоді 2019 року. «Завдяки низці заходів уряду щодо підтримки бізнесу та мінімізації негативних наслідків запровадженого карантину, платники Київщини продовжують свою діяльність, а також робочі місця, та забезпечили надходження до місцевих бюджетів пристоличного регіону на суму 8,7 млрд. гривень», - інформує Олександр Загорський.

Всі новації у податковому законодавстві та основні вимоги застосування норм Податкового кодексу України доступні також на нашій офіційній сторінці у Facebook https://www.facebook.com/tax.kyiv.oblast/