Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Платники Київщини перерахували до місцевих бюджетів більше 10 млрд грн, - Олександр Загорський

, опубліковано 08 вересня 2020 о 11:41

З початку року платники Київщини спрямували до місцевих бюджетів 10,1 млрд грн податкових зборів і платежів, збільшивши відрахування на 7% або 633,6 млн грн. Про це повідомив в.о. начальника ГУ ДПС у Київській області Олександр Загорський. Він також зазначив, що найбільші суми надійшли від платників Бориспільського управління – 1,7 млрд грн, Києво-Святошинського та Білоцерківського управлінь – 1,6 та 1,5 млрд грн відповідно.

Традиційно питому вагу у надходженнях до бюджетів територіальних громад має сплата податку на доходи фізичних осіб. Так, за вісім місяців поточного року платники регіону забезпечили місцевим скарбницям суму у 6,4 млрд грн. Такий показник перевищує минулорічний на 6% або 374,1 млн грн.

Землевласники  та орендарі перерахували 984,2 млн грн плати за землю, що на 17,6 млн грн більше, аніж було сплачено у відповідному періоді 2019 року.  

На 16% або 46 млн грн збільшилася сума сплаченого податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки: за період січень – серпень власники нерухомості сплатили 330 млн грн.  

У свою чергу, власники елітних автомобілів спрямували до місцевих бюджетів 9,3 млн грн транспортного податку, з яких 4,8 млн грн сплатили юридичні особи та 4,5 – фізичні.

Малий та середній бізнес Київщини сплатив 1,6 млрд грн єдиного податку. Це на 8% або 114,2 млн грн більше, аніж надійшло в аналогічному періоді минулого року.

Сплата акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів принесла бюджетам 342,5 млн грн. При цьому, порівняно з відповідним показником 2019 року, сума зросла на 7% або 24,3 млн грн.