Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

За період січень-листопад 2020 року платники Київщини спрямували до місцевих бюджетів 1,3 млрд грн земельного податку

, опубліковано 08 грудня 2020 о 13:30

За період січень-листопад 2020 року платники Київщини спрямували до місцевих бюджетів 1,3 млрд грн земельного податку. За словами очільника податкової служби області, це на 2% або 20,2 млн грн більше за суму, що надійшла у відповідному періоді минулого року.

Зокрема, Загорський повідомив, що юридичні особи забезпечили переважно більшу частину надходжень. «Цьогоріч підприємці пристоличного регіону сплатили 1,1 млрд грн земельного податку, збільшивши суму відрахувань на 2% або 5,1 млн грн. У свою чергу, фізичні особи перерахували до місцевих скарбниць 221,6 млн грн з динамікою приросту до відповідного періоду минулого року 7% та додатковою сплаченою сумою 15,1 млн грн», - зазначив Олександр Загорський.

Найбільші суми забезпечили суб’єкти господарювання, які ведуть діяльність на території Бориспільського району 229,4 млн грн, Білоцерківського та Києво-Святошинського 207,2 та 188,5 млн грн відповідно.

Нагадуємо, нарахування фізичним особам сум плати за землю проводиться контролюючими органами (за місцем знаходження земельної ділянки), які надсилають платнику податку у порядку, визначеному ст.42 Податкового Кодексу, до 1 липня поточного року податкове повідомлення-рішення про внесення податку за формою, встановленою у порядку, визначеному ст. 58 Податкового Кодексу.

Дізнавайтеся про всі новації податкового законодавства на офіційній сторінці ГУ ДПС у Київській області у мережі Facebook за посиланням  www.facebook.com/tax.kyiv.oblast

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX» 
https://t.me/infoTAXbot

Підписатись на телеграм-канал ДПСhttps://t.me/tax_gov_ua