Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

До місцевих бюджетів платники Київської області сплатили 1,2 млрд грн

, опубліковано 09 лютого 2021 о 15:08

За повідомленням начальника ГУ ДПС у Київській області Олени Виноградової, у січні до місцевих бюджетів від платників податків надійшло 1,2 млрд грн. Темп росту до фактичних надходжень 2020 року складає 3%, що дорівнює 31 млн грн додаткових коштів.

Найбільші суми податкових зборів і платежів до скарбниць територіальних громад забезпечили платники, зареєстровані у Білоцерківському районі – 192 млн грн, Бориспільському – 178 млн грн та Броварському – 176 млн грн.

Традиційно питому вагу у структурі надходжень до місцевих бюджетів має сплата податку на доходи фізичних осіб: станом на 1 лютого 2021 року зі своїх доходів мешканці області сплатили 743 мільйони гривень. Такий показник перевищує минулорічний у відповідному періоді на 5% або 35 мільйонів гривень.

Малий та середній бізнес забезпечив 250 мільйонів гривень, причому фізичні особи-підприємці збільшили суму сплати на 3% або 6,1 млн грн, спрямувавши до бюджетів 197 мільйонів єдиного податку.

Землевласники та орендарі спрямували до місцевих скарбниць 100 млн грн плати за землю, з яких 93 мільйони сплатили юридичні особи, решту – 7 мільйонів гривень – фізичні особи.

Від сплати податку на нерухомість, відмінну від земельної ділянки, до бюджетів територіальні громади отримали 65 млн грн. При цьому цьогорічний показник на 9% або 5,3 млн грн перевищує надходження січня 2020 року.

Власники автомобілів перерахували до скарбниць у січні 1 мільйон гривень транспортного податку: юридичні особи сплатили 0,8 млн грн, фізичні – 0,2 млн грн.

На 19% порівняно з січнем 2020 року зросла сплата акцизного податку з реалізації роздрібної торгівлі підакцизних товарів. Станом на 1 лютого до бюджетів громад надійшло 54 млн грн – це на 8,4 млн грн більше, аніж підприємці сплатили у січні торік.

«Реформа територіального устрою пристоличного регіону в рамках децентралізації дозволяє інтегрувати нові підходи до адміністрування податків, зокрема, місцевих. І у цьому контексті пріоритетом для мешканців Київщини, очільників громад та податкової служби має стати конструктивна співпраця з наповнення місцевих бюджетів, що необхідно для розвитку концептуально нових громад», - зазначила Олена Виноградова.

Дізнавайтеся про всі новації податкового законодавства на офіційній сторінці ГУ ДПС у Київській області у мережі Facebook за посиланням  www.facebook.com/tax.kyiv.oblast

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX» https://t.me/infoTAXbot

Підписатись на телеграм-канал ДПС https://t.me/tax_gov_ua