Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Київщини провели семінар для аграріїв пристоличного регіону

, опубліковано 19 березня 2021 о 16:59

У приміщенні Головного управління ДПС у Київській області відбувся семінар для платників податків щодо новацій у податковому законодавстві за участі керівництва та фахівців територіального підрозділу Державної податкової служби України.

До участі у заході долучились голови і представники фермерських господарств та приватні землевласники Київщини на чолі з керівником Асоціації фермерів та приватних землевласників пристоличного регіону Олександром Чубуком.

У ході зустрічі детально обговорено питання внесених змін до податкового законодавства, зокрема, Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо ставки податку на додану вартість з операцій з постачання окремих видів сільськогосподарської продукції», котрий набрав чинності 25.02.2021, і яким зменшено ставку ПДВ з постачання окремих видів сільськогосподарської продукції з 20% до 14%.

Крім того, фаховими працівниками ГУ ДПС у Київській області надано роз’яснення стосовно оновленої форми податкової декларації з ПДВ, уточнюючого розрахунку та надано відповідні рекомендації щодо порядку їх заповнення.

Також учасники семінару не оминули й актуальні питання використання РРО ФОПами-платниками єдиного податку з 1 січня 2021 року, плати за землю у поточному році та проведення кампанії декларування громадянами доходів, отриманих у 2020 році. Про деталі кампанії декларування розповіла заступник начальника управління податкового адміністрування фізичних осіб Анна Топка.

До роз'яснення законодавства в частині формування та подання звітності з єдиного внеску у 2021 році доєдналась Олена Швець - заступник начальника управління інформаційних систем та електронних реєстрів - начальник відділу методології та контролю за використанням даних інформаційних систем та електронних реєстрів Головного управління Пенсійного фонду України у Київській області.

Зокрема, вона розповіла про Наказ Мінфіну від 15.12.2020 №773, яким викладено у новій редакції Порядок заповнення та подання податковими агентамиПодаткового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків - фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску. Обговорили також порядок подання, заповнення та коригування звітості.

Наприкінці зустрічі заступник начальника Головного управління ДПС у Київській області Олександр Загорський відзначив, що внесок аграріїв у економічний розвиток України є надзвичайно важливим, а діалог і тісна співпраця з працівниками галузі сільського господарства одна із важливіших запорук стабільності держави.