Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Київщини взяли участь у розширеній нараді, що відбулася у Київській обласній державній адміністрації

, опубліковано 19 березня 2021 о 17:02

19.03.2021 податківці Київщини взяли участь у  розширеній нараді, що відбулася у Київській обласній державній адміністрації.

Захід пройшов під головуванням очільника ОДА Василя Володіна, а також за участю першого заступника Дмитра Назаренка.

Крім охочих отримати актуальну і цікаву інформацію, до наради долучились фахівці Департаменту економіки та цифровізації Київської обласної державної адміністрації, АТ «Укрпошта» тощо.

Присутні обговорили питання резервів наповнення місцевих бюджетів, майнові податки, інвентаризації земельних ділянок та перегляд договорів оренди з урахуванням цільового призначення, тимчасових кодів земельних ділянок

Неабиякий інтерес присутніх викликали й питання, пов’язані із обліком та сплатою податків платниками, які ведуть діяльність на території Київської області з урахуванням фактичної реєстрації поза межами регіону, а також стосовно декларування громадянами доходів, отриманих у 2020 році, залучення до декларування доходів одноосібників, які обробляють ділянки площею більше 2 га, операція «Урожай». Про це детально розповіла заступник начальника управління податкового адміністрування фізичних осіб Анна Топка.

Не менш цікаву інформацію для учасників семінару, а саме щодо застосування реєстраторів розрахункових операцій платниками єдиного податку з 1 січня 2021 року, сплати податків підприємцями-забудовниками, легалізації найманої праці, доведено начальником управління податкового аудиту Дмитром Немшиловим.

Про надходження акцизного податку з реалізації роздрібної торгівлі підакцизними товарами розповіла Олена Живоглядова, начальник відділу адміністрування акцизного податку управління контролю за підакцизними товарами.  

Ураховуючи, що сплачені місцеві податки і збори забезпечують економічну стабільність та сприяють подальшому розвитку територій, а місцеві бюджети є основою фінансового забезпечення як окремих територіальних громад, так і регіону в цілому, податківці Київщини зауважили на важливості вчасної та повної сплати податкових зобов’язань, а також вжиття заходів із погашення сум боргу з податків.

Про роботу з платниками податків, які мають податковий борг, у тому числі з комунальними підприємствами, докладно розповіли присутнім заступник начальника ГУ ДПС у Київській області Михайло Огерук та начальник управління по роботі з податковим боргом Алла Кравченко.

Підсумовуючи результати цікавої і продуктивної зустрічі начальник Головного управління ДПС у Київській області Олена Виноградова зауважила, що в умовах становлення реформи місцевого самоврядування зміцнення податкової бази місцевих бюджетів набуло ще більшої актуальності, оскільки являється фундаментом позитивних змін та запорукою стійкості і розвитку територіальних громад регіону.

У свою чергу, голова Київської обласної державної адміністрації Василь Володін звернув увагу на важливості співпраці, необхідності постійної роботи у напрямку налагодження конструктивного діалогу навіть у найтяжчих питаннях між органами державної влади та місцевого самоврядування з громадами Київщини, головною метою якого є спокійне, безтурботне, забезпечене сьогодення регіону.