Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У ГУ ДПС у Київській області 08 квітня відбулась зустріч з представниками Європейської Бізнес Асоціації

, опубліковано 08 квітня 2021 о 18:11

Сьогодні, 08 квітня 2021 року, у  Головному управлінні ДПС у Київській області  відбулась зустріч заступника начальника ГУ ДПС  Олександра Загорського з представниками  Європейської Бізнес Асоціації, зокрема, менеджером податкового та митного комітетів Наталією Артемчук. Участь у заході взяв також начальник відділу по роботі з ризиками, моніторингу операцій та ризиків Роман Харченко.

Учасники зустрічі обговорювали  актуальні для бізнес-спільноти питання реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування в ЄРПН, причини  та механізм зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в ЄРПН.

Говорили  про  встановлення  ризиків порушення норм податкового законодавства, об’єктивні ознаки, що можуть  вказувати на неможливість здійснення операцій з постачання товарів/послуг, зазначених у податкових накладних   та про порядок  дій платників податків  для відновлення реєстрації ПН/РК в ЄРПН, зокрема, про нюанси заповнення Таблиці даних, особливості подання Повідомлення про подання пояснень та копій документів щодо податкових накладних/розрахунків коригування, реєстрацію яких зупинено.

Сторони домовились про подальше партнерство та співпрацю, намітили спільні  заходи щодо  надання інформаційної підтримки підприємствам. Зазначене, безумовно, позитивно вплине на результативність   підприємницької діяльності   та на покращення  інвестиційного клімату, що принесе   користь  як економіці країни, так і суспільству в цілому.