Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Київщини провели зустріч з першим заступником голови Фастівської ОТГ

, опубліковано 09 квітня 2021 о 15:20

Минулого тижня податківці Київщини провели робочу зустріч з першим заступником голови Фастівської ОТГ Оленою Зиковою. Участь у зустрічі з боку податкової служби взяли начальник Фастівського відділу камеральних перевірок Олександр Бочарников  та завідувач Фастівського сектору податків і зборів з юридичних осіб та проведення камеральних перевірок Оксана Шковира.  Зокрема, учасники заходу обговорили шляхи  підвищення якості та ефективності адміністрування місцевих податків і зборів, резервів наповнення місцевих бюджетів та проведення детального аналізу проблем, що виникають під час взаємодії з органами місцевого самоврядування.

Податківці акцентували увагу на своєчасному прийнятті рішень органами місцевого самоврядування щодо передачі в користування земель з подальшим оформленням правовстановлюючих документів. Окремо зупинилися на важливості своєчасного проведення нормативної грошової оцінки земельних ділянок в населених пунктах (повторної) в терміни, визначені відповідно до чинного законодавства та своєчасного прийняття рішення про встановлення місцевих податків та зборів та податкових пільг зі сплати місцевих податків і зборів на 2022 рік.

У ході зустрічі говорили також про результати інвентаризації договорів оренди земельних ділянок, проблемні питання, які виникають у ГУ ДПС у Київській області під час опрацювання отриманого переліку та можливі варіанти вирішення цих питань. Не менш важливим стало питання ефективної взаємодії та обміну інформацією у рамках, передбачених діючим законодавством, а також безумовному реагуванню підрозділами ГУ ДПС у Київській області на факти порушення суб’єктами господарювання законодавства, що регулює правовідносини у сфері сплати податків та зборів.