Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Землевласники та користувачі сплатили до місцевих бюджетів 479 млн грн, - Олена Виноградова

, опубліковано 14 травня 2021 о 12:02

З початку року землевласники та користувачі сплатили 479,3 млн грн плати за землю. За повідомленням начальника ГУ ДПС у Київській області Олени Виноградової, динаміка приросту зросла на 15% або 63 млн грн порівняно з відповідним показником минулого року.     

З огляду на категорії платників, юридичні особи спрямували до бюджетів територіальних громад 435,5 млн грн. У свою чергу, фізичні особи забезпечили місцевим скарбницям надходження на суму 43,8 млн грн.

Найбільші суми сплатили мешканці та суб’єкти господарювання Бучанського району – 107,5 млн грн, Броварського – 82 млн грн та Бориспільського – 64,8 млн грн.

Нагадаємо, нарахування фізичним особам сум плати за землю проводиться податковими органами за місцем знаходження земельної ділянки, які надсилають платнику податку до 01 липня поточного року податкове повідомлення-рішення. Податок підлягає сплаті протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення.

У разі переходу права власності на земельну ділянку від одного власника- фізичної особи до іншого протягом календарного року, податковий орган надсилає (вручає) податкове повідомлення-рішення новому власнику після отримання інформації про перехід права власності.
Якщо  перехід відбувається після 01 липня поточного року, податковий орган надсилає (вручає) попередньому власнику нове податкове повідомлення-рішення, а попереднє податкове повідомлення-рішення вважається скасованим (відкликаним).
Якщо платник має у власності декілька земельних ділянок, щодо яких необхідно провести звірку даних, для її проведення він має право звернутися до податкового органу за місцем знаходження будь-якої з таких земельних ділянок та провести звірку даних щодо:

 - розміру площ та кількості земельних ділянок, що перебувають у власності та/або користуванні платника податку;

- права на користування пільгою зі сплати податку;

- розміру ставки земельного податку;

- нарахованої суми плати за землю.