Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Результати роботи управління з питань запобігання та виявлення корупції

, опубліковано 28 травня 2021 о 11:56

У період січня - квітня 2021 року управлінням з питань запобігання та виявлення корупції Головного управління ДПС у Київській області для працівників податкової служби Київщини проведено понад 480 профілактичних та роз’яснювальних заходів, метою яких є недопущення порушень антикорупційного законодавства.

Проведено 820 заходів з надання методичної та консультаційної допомоги окремим працівникам і структурним підрозділам ГУ ДПС у Київській області, у тому числі в заповненні електронних декларації.

Також працівниками управління з питань запобігання та виявлення корупції ГУ ДПС у Київській області, при здійсненні контролю за дотриманням вимог законодавства щодо врегулювання конфлікту інтересів, опрацьовано 249 повідомлень (заяв) працівників податкової служби області. За кожним повідомленням застосовано заходи зовнішнього врегулювання конфлікту інтересів.

З початку року стосовно службових осіб ГУ ДПС у Київській області проведено (взято участь у проведенні) 20 перевірок із виявленням фактів, що можуть свідчити про вчинення порушень вимог антикорупційного законодавства. За результатами перевірок до дисциплінарної відповідальності притягнуто 4 працівника ГУ ДПС у Київській області та 5 матеріалів перевірок направлено до спеціально уповноважених суб’єктів у сфері протидії корупції та правоохоронних органів для розгляду та прийняття рішення у межах компетенції.

За результатами розгляду спеціально уповноваженими суб’єктами у сфері протидії корупції направлених управлінням з питань запобігання та виявлення корупції матеріалів стосовно працівника ГУ ДПС у Київській області складено
2 протоколи про вчинення правопорушень, пов’язаних з корупцією за статтею 172-5 КУпАП (порушення обмежень щодо одержання подарунків).

За результатами розгляду правоохоронними органами направлених управлінням з питань запобігання та виявлення корупції матеріалів зареєстровано 3 кримінальні провадження за ч.3 ст. 365 (перевищення службових повноважень), ч.2 ст. 366 (внесення недостовірних відомостей),
ч.3 ст. 362 КК України (несанкціоноване втручання в електронні мережі).

З метою забезпечення належної організації роботи, спрямованої на запобігання та виявлення корупції в органах ДПС, наказом ДПС України від 08.10.2020 № 555 (зі змінами) запроваджено профілактичні заходи з індивідуальної (загальної) профілактики правопорушень у формі Офіційного попередження про недопущення протиправної поведінки (з початку року винесено 5 таких попередження), спрямованих на усунення причин і умов, що сприяють вчиненню правопорушень, пов’язаних зі здійсненням службової діяльності працівниками органів ДПС.

Крім цього, проведено перевірку дотримання суб’єктами декларування законодавчого обов’язку щодо подання декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування. За результатами проведення перевірки встановлено 3 факти неподання (несвоєчасне) подання декларацій.

По всіх фактах неподання та несвоєчасного подання декларацій за
2020 рік повідомлено Національне агентство з питань запобігання корупції та Головне управління Національної поліції в Київській області.