Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Київщині темп приросту податкових надходжень до зведеного бюджету складає 28%, - Олександр Загорський

, опубліковано 02 червня 2021 о 14:01

З початку року рівень сплати податків до зведеного бюджету зріс до показника 14,8 млрд грн, що на 28% або 3,2 млрд грн більше за відповідний показник минулого року. Такі дані навів заступник начальника ГУ ДПС у Київській області Олександр Загорський. 

При цьому він зазначив, що за січень-травень до державної скарбниці платники області спрямували 7,5 млрд грн з темпом приросту 34% або 1,9 млрд грн. Найбільші суми державного бюджету сплатили платники Бучанського району – 1,9 млрд грн, Броварського – 1,1 млрд грн та Білоцерківського – 1 млрд гривень.

У розрізі основних платежів сплата ПДВ забезпечила бюджету країни 3,4 млрд грн, що на 15% або 446,4 млн грн більше, аніж надійшло за п’ять місяців 2020 року.  

Зі своїх доходів мешканці області сплатили 1,3 млрд грн ПДФО, додатково поповнивши бюджет на 261 млн гривень.

Найшвидший темп приросту зафіксовано в частині сплати податку на прибуток. Як зазначив Загорський, підприємства та організації зі своїх прибутків збільшили сплату податку більше ніж у два рази, забезпечивши суму 2 мільярда гривень. Додатково державний бюджет отримав 1,1 млрд грн. 

На фінансування Збройних сил України платники податків Київської області України спрямували 419 млн грн, що на 19% або на 66 млн грн більше аніж торік у відповідному періоді.