Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Робота у напрямку дієвої взаємодії з органами влади на місцях триває

, опубліковано 11 червня 2021 о 11:45

«Для того, щоб налагодити співпрацю з органами державної влади та місцевого самоврядування, глибше розуміти суть проблем, з якими вони стикаються у своїй роботі, зокрема, у сфері оподаткування, а також задля спільного знаходження шляхів їх вирішення, Головне управління ДПС у Київській області проводить наради із районними державними адміністраціями та головами  територіальних громад Київщини» – зазначив заступник начальника Головного управління ДПС у Київській області Олександр Мазуренко, розпочинаючи 10.06.2021 розширену нараду керівництва ГУ ДПС у Київській області з керівниками територіальних громад Обухівського району.

Участь у заході взяв керівник Районної державної адміністрації Олександр Гомон, очільник районної ради Антон Карманов, представники правоохоронних структур Обухівщини тощо. До участі у нараді долучився начальник Головного управління Пенсійного фонду України у Київській області Василь Фатхутдінов.
Лейтмотивом зустрічі стала організація роботи з наповнення місцевих бюджетів, зокрема, мобілізація резервів та заходів, спрямованих на детінізацію відносин у сфері зайнятості населення. Говорили також про взаємодію з платниками, які мають податковий борг, у тому числі з комунальними підприємствами району, про що розповідав заступник начальника податкової служби пристоличного регіону Михайло Огерук. Питання своєчасної сплати єдиного внеску, а також погашення заборгованості детально окреслив Василь Фатхутдінов, начальник ГУ Пенсійного фонду у Київській області.

  Чималу увагу зосередили податківці на інвентаризації земельних ділянок та перегляді договорів оренди з урахуванням цільового призначення. Окремо під час роботи обговорили надходження акцизного податку з реалізації роздрібної торгівлі товарами підакцизної групи.

Крім того, зацікавленість присутніх, у першу чергу, для практичного використання, викликали й презентаційні матеріали, у яких докладно викладено інформацію у розрізі кожної територіальної громади щодо загальної кількості платників, надходження податків і зборів, їхня динаміка, динаміки податкового боргу, нормативно-грошової оцінки земельних ділянок по сільгоспвиробникам -  платникам єдиного податку IV групи, розмір з/п працівників, структури земель тощо.

«Для досягнення максимально позитивного результату ми сподіваємось на налагодження партнерських відносин з територіальними громадами в частині адміністрування та контролю з повнотою сплати податків», - підкреслив Мазуренко.