Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Надання контролюючими органами органам місцевого самоврядування звітності в розрізі платників податків – юридичних осіб та у розрізі джерел доходів

, опубліковано 09 серпня 2021 о 15:19

Головне управління ДПС у Київській області інформує, що наказом Міністерства фінансів України від 23.11.2020 №723 затверджено Порядок надання звітності в розрізі платників податків – юридичних осіб органам місцевого самоврядування, який врегульовує  механізм надання контролюючими органами органам місцевого самоврядування звітності в розрізі платників податків - юридичних осіб та звітності у розрізі джерел доходів.

Для отримання звітності в розрізі платників податків – юридичних осіб та звітності у розрізі джерел доходів посадовій (уповноваженій) особі фінансового управління територіальної громади (органу місцевого самоврядування) необхідно здійснити наступне:

1) Ввійти з використанням кваліфікованого електронного підпису посадової (уповноваженої) особи фінансового управління територіальної громади (органу місцевого самоврядування) до приватної частини Електронного кабінету за посиланням https://cabinet.tax.gov.ua або через офіційний вебпортал ДПС. Після ідентифікації будуть доступними дві вкладки:

- звітність у розрізі джерел доходів;

- звітність у розрізі платників податків - юридичних осіб.

2) Надіслати запит про отримання звітності в розрізі платників податків - юридичних осіб за формою J1604001 (далі - Запит) та отримати квитанцію за формою 2. Датою квитанції за формою 2 є дата прийняття Запиту до розгляду контролюючим органом (територіальним органом ДПС).

3) Отримати звітність у розрізі платників податків - юридичних осіб протягом 20 робочих днів з дати прийняття контролюючим органом (територіальним органом ДПС) Запиту, яка буде доступна у вкладці «Звітність в розрізі платників податків - юридичних осіб» станом на 01 число наростаючим підсумком з початку року.

Якщо на дату отримання Запиту звітний період запитуваної інформації не настав, або відсутня інформація, контролюючим органом (територіальним органом ДПС) надсилається довідка про відсутність інформації за формою J1704001.

Звітність у розрізі джерел доходів (про суми нарахованих та сплачених податків та/або зборів, суми податкового боргу та надмірно сплачених до місцевих бюджетів податків та/або зборів) доступна (без надсилання запиту) у вкладці «Звітність у розрізі джерел доходів», яка надходить щомісяця, не пізніше 10 числа місяця, станом на 01 число наростаючим підсумком з початку року.