Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У січні-липні платники Київщини спрямували до державного бюджету 9,1 мільярда гривень

, опубліковано 13 серпня 2021 о 15:12

У січні-липні платники Київщини спрямували до державного бюджету 9,1 мільярда гривень, збільшивши показник на 22% або 1,6 млрд грн порівняно з відповідним періодом минулого року. Про це повідомила начальник ГУ ДПС у Київській області Олена Виноградова. 

Найбільші суми до казни перерахували платники, зареєстровані у Бучанському районі – 2,5 млрд грн, Броварському та Білоцерківському – 1,5 та 1,3 млрд грн відповідно.

У загальній структурі надходжень до скарбниці 52% забезпечено зі сплати ПДВ – 4,7 млрд грн з темпом приросту до відповідного періоду 2020 року у приведених умовах 17% або 690 млн грн.

На другому місці за обсягом надходжень – податок на доходи фізичних осіб. За сім місяців поточного року зі своїх доходів мешканці пристоличного регіону сплатили 2,3 млрд грн, збільшивши показник на 23% або 431 млн грн.

Завершує трійку лідерів податок на прибуток: наразі компанії та підприємства сплатили 1,3 млрд грн, що на 40% або 368 млн грн більше за суму, яка надійшла в аналогічному періоді минулого року.  

На підтримку Збройних сил від платників Київської області надійшло 624 млн грн з динамікою приросту 22%, що у грошовому вираженні дорівнює 111 млн грн додаткових коштів.