Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

86% платників Київщини подають звітність до контролюючих органів за допомогою електронних сервісів

, опубліковано 19 серпня 2021 о 15:05

Наразі понад 159 тисяч суб’єктів господарювання регіону обрали онлайн комунікацію з податківцями, а це 86% від загальної кількості платників Київщини. Зокрема, в електронному вигляді звітність подає 92% або 73 тисячі юридичних осіб та 79% або 84 тисячі фізичних осіб – підприємців.

Аналізуючи у розрізі податків, слід відмітити, що платники регіону в електронному вигляді подали: майже 100% - декларацій з податку на додану вартість; 95% - звітності з акцизного податку; 85% - звітності з податку на прибуток підприємств та 79% - декларацій платника єдиного податку.

Найбільший відсоток платників, які звітують через інтернет у Сквирській ДПІ (95%), Києво-Святошинській ДПІ (91%), Згурівській ДПІ (90%) та Миронівській ДПІ (89%).

ГУ ДПС у Київській області звертає увагу платників, що для спрощення електронного обміну даними та інтеграції із системами, що використовуються бізнесом, ДПС у відкритому доступі розміщено АРІ (Application Programming Interface) програмного інтерфейсу, який дає змогу реалізувати всю повноту функціоналу Електронного кабінету.

АРІ розміщено в розділі «Опис АРІ доступу до інформації приватної частини» меню «Допомога» відкритої частини Е-кабінету (https://cabinet.tax.gov.ua/help/api-registers-int.html).