Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Інформацію щодо видів діяльності, не зазначених у попередньо поданій Таблиці даних платника, можна надати шляхом подання нової Таблиці

, опубліковано 20 серпня 2021 о 12:15

Головне управління ДПС у Київській області звертає увагу, що платники податку на додану вартість можуть надати інформацію щодо видів діяльності, які не зазначені у попередньо поданій до контролюючого органу таблиці даних платника податку на додану вартість (далі - Таблиця) шляхом подання нової Таблиці, в якій зазначають такі види діяльності та відповідно коди товарів згідно УКТЗЕД та коди послуг згідно ДКПП.

Таблиця подається з поясненням, в якому зазначається вид діяльності, з посиланням на податкову та іншу звітність платника податку.

Таблиця подається за формою, встановленою Порядком зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 11.12. 2019 №1165 «Про затвердження порядків з питань зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних» (додаток 5).

 У Таблиці зазначаються:

- види економічної діяльності відповідно до КВЕД;

- коди товарів згідно з УКТЗЕД, що постачаються та/або придбаваються (отримуються) платником податку, ввозяться на митну територію України;

- коди послуг згідно з Державним класифікатором продукції та послуг (далі - ДКПП), що постачаються та/або придбаваються (отримуються) платником податку, ввозяться на митну територію України (п. 13 Порядку №1165).

Звертаємо увагу, що  у Таблиці слід зазначати коди товарів згідно з УКТЗЕД, які придбаваються  для виробництва (сировина, матеріали, тощо). До прикладу, сільськогосподарський товаровиробник має зазначати коди товарів згідно з УКТЗЕД, придбаних для виробництва: посівний матеріал, міндобрива, гербіциди, пестициди, паливно - мастильні матеріали, тощо.

Отже, платник ПДВ може надати інформацію щодо видів діяльності, які не зазначені в попередньо поданій до контролюючого органу Таблиці шляхом подання нової Таблиці, в якій зазначає такі види діяльності та відповідно коди товарів згідно УКТЗЕД та коди послуг згідно ДКПП.