Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Чи може бути анульовано реєстрацію платника ПДВ за відсутності протягом 12 послідовних місяців операцій постачання, але наявності операцій з придбання товарів/послуг?

, опубліковано 01 вересня 2021 о 16:45

Головне управління ДПС у Київській області інформує, що відповідно до п.п. «г» п. 184.1 ст. 184 Податкового кодексу України, реєстрація платника ПДВ діє до дати анулювання реєстрації платника податку, яка проводиться шляхом виключення з реєстру платників податку і відбувається, зокрема якщо особа, зареєстрована як платник податку, протягом 12 послідовних податкових місяців не подає контролюючому органу декларації з ПДВ та/або подає таку декларацію (податковий розрахунок), яка (який) свідчить про відсутність постачання/придбання товарів/послуг, здійснених з метою формування податкового зобов’язання чи податкового кредиту.

Якщо у платника податку протягом 12 послідовних податкових місяців відсутні операції з постачання, але при цьому наявні обсяги придбання, за рахунок яких сформовано податковий кредит, та підстави для анулювання реєстрації платника ПДВ відсутні.