Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Київщині викрито розкрадання та легалізацію коштів при здійсненні капітального ремонту медичного закладу на суму 9,2 млн грн

, опубліковано 02 вересня 2021 о 16:18

Управлінням боротьби з відмивання доходів, одержаних злочинним шляхом ГУ ДПС у Київській області  спільно з співробітниками ГУ ДФС у Київській області встановлено факт  розкрадання та легалізації коштів громади м. Києва  на суму 9,2 млн грн

В ході аналітичного дослідження встановлено перерахування столичним медичним закладом грошових коштів в сумі 16,4 млн грн на адресу підрядної організації, яка брала участь в тендерних торгах та стала переможцем тендерної процедури закупівель. Під час розслідування виявлено схему маніпулювання документами учасниками торгів та визначенням переможця.

З метою заволодіння коштами громади та конвертації їх у готівку,  посадові особи підрядної організації  здійснюють безпідставне перерахування 9,2 млн грн на рахунки фіктивних підприємств  за нібито ремонтні роботи  з капітального ремонту медичного закладу. Таким чином, в ході дослідження встановлено ознаки суспільно-небезпечного протиправного  діяння,  спрямованого на маскування незаконного походження коштів та їх подальшої легалізації.  

За даним фактом ГУ ДФС у Київській області  зареєстровано кримінальне провадження за ст. 205-1, ст.209 Кримінального кодексу України. Досудове розслідування триває.